Hazlewood NF Pony Stud

Kasvatustoiminta

Hazlewoodissa kasvatetaan newforestinponeja Englannin satavuotisia perinteitä mukaillen. Hazlewoodin ponien elämä syntymästä kuolemaan on mahdollisimman luonnonmukaista: astumiset tapahtuvat luonnollisesti vapaudessa, samoin varsomiset. Sijaintimme New Forestin luonnonsuojelualueen ytimessä on ihanteellinen tämän kasvatusmallin toteuttamiseen. Hampshiren nummet ja lehtimetsät avautuvat talliympäristöön jokaisesta ilmansuunnasta, ja ponien vapaata laiduntamista on helppo seurata. Omistajat pitävät huolen, että astumiskausilla ainoastaan suvullisesti toisilleen sopivat orit ja tammat pääsevät tekemisiin keskenään - muuten ponit huolehtivat itse pariutumisestaan eli lopulliset yhdistelmät ovat luontoäidin (arvontakoneen) vallassa.

Forest breeding

Astutuskausina orit ja tammat päästetään laiduntamaan nummille. Tapahtuu luonnollista valintaa, kun ponit valitsevat puolisoitaan. Astutuskauden päätyttyä orit kerätään yhteen, jolloin osa oreista jatkaa kahlittua pihatto- tai laidunelämää ja osa aloittaa kilpailukautensa. Tiinehtyneet tammat jatkavat laiduntamista nummilla ainakin varsan vieroitukseen saakka. Varsat tunnistetaan ja nimetään viimeistään vieroituksen aikana; niiden vanhemmat tunnistetaan geenitestillä, sillä isossa tamma- ja varsalaumassa edes varsan emästä ei voida olla varmoja.

Käytännön kasvatustyössä meillä vallitsevat seuraavat säännöt (joista voidaan mielivaltaisesti poiketa):

Astutuskausi kevät 2014

Ensimmäinen sukupolvi Hazlewood-poneja laitettiin alulle helmi-maaliskuun 2014 aikana. Varsoja odotetaan syntyviksi maalis-huhtikuussa. Suurin osa poneista löysi puolisonsa, vaikka kahinoilta ei vältytty. Tämän jälkeen orit aloittavat kisauransa ja tammat jäävät laiduntamaan varsoineen.

Kaiken materiaalin © Hazlewood NF Pony Stud 2013, ellei toisin mainita. Kuvien © mermaid99 ja treehouse1977
Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen. This is a SIM-game stable / a SIM-game horse.